עשרת המזונות המנצחים שאחראים לבריאות שלנו:
ענבים- גורמים לתאים סרטניים "להתאבד" ענבים, בעיקר אדומים, ידועים כמקור לנוגדי חמצון שונים, שכנראה מפחיתים את הסיכון למחלות לב. שקדים- ידועים כמקור לשומן חד בלתי רווי, שצריך להיות רוב השומן בתזונה שלנו. כ־70% מהשומן שמכילים השקדים הוא שומן חד בלתי רווי. בנוסף, שקדים ידועים גם כמקור לסיד. בירה שחורה- נגד הרדיקלים החופשיים ידועה כמשקה מוגז מתוק, ללא תוספות מלאכותיות, שמהווה תחליף לשתיית בירה אלכוהולית או משקאות קלים. ביצים- ידועות כמקור לחלבון איכותי בעל ערך ביולוגי גבוה. כלומר, חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. זרעי פשתן- מונעים סרטן השד ,ידועים כמקור לחומצת שומן אלפא לינולנית – חומצת שומן מסוג אומגה בנוסף משמשים לטיפול בעצירות. בצל- ידוע כמקור לתרכובות גופרית, שמקנות לו את טעמו החריף וכנראה גם יכולת למנוע סוגי סרטן שונים ומחלות לב. בצל גם ידוע כמקור לנוגד החמצון קוורציטין, שקשור אף הוא בהקטנת הסיכון למחלות לב ולסרטן. חמוציות- הכי הרבה נוגדי חמצון וידועות כמקור לפיטוכימיקלים, שמפחיתים את הסיכון ללקות בדלקות בדרכי השתן. הרכיבים האלה, שנקראים פרואַנתוציאַנידינים, מפחיתים את היצמדות החיידקים לדפנות דרכי השתן ובכך מסייעים במניעת דלקת. בשנים האחרונות התגלה שאותו עיקרון פועל גם בקיבה ובפה, והחמוציות מפחיתות סיכון לכיבי קיבה (אולקוס) ודלקות חניכיים. רימון- אנטי דלקתי -ידוע כמקור לנוגדי חמצון שקשורים בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. מה עוד יש בו? נוגדי חמצון שעשויים להפחית סיכון לסרטן ואף להקטין את מספר החיידקים בפה. קינמון- מוריד סוכר בדם, וידוע גם כתבלין המוסיף טעם עשיר. תה ירוק- ידוע כקשור במניעת מחלות לב וסוגי סרטן שונים. |